26 Mart 2010 Cuma

Kavala kurabiyesi
















Yine siteme bişeyler ekliyemiyorum,bu aralar gezmeyi biraz fazla abarttım galiba,evde olduğum günlerde nedense üşeniyorum galiba,neyse.Ben bu kurabiyeyi dışardan satın alıp yemiştim,tadını çok beğendim,internetten araştırdım ve http://lezzetmutfagi.blogcu.com/'da  buldum.Gerçekten hazır aldıklarım kadar çok güzel oldu.

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çaybardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı iri badem kırıntısı
  • 1/2 paket kabartma tozu(ben 1 tane kullandım)
  • aldığı kadar un
  • üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • ilk olarak bademleri teflon tavada çıt çıt diye ses çıkasıya kadar kavuralım
  • margarin sıvıyağ ve pudraşekerini karıştıralım
  • diğer malzemeleride badem ile birlikte ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım
  • ister bir bardak ile ,ister el ile şekil verelim ve tepsiye dizelim
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan pişirelim
  • fırını kapatıp kurabiyeler içini çeksin diye biraz fırında bekletelim
  • fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpelim
Afiyet olsun...

11 Mart 2010 Perşembe

kadınbudu köfte


















Yine uzun zamandır yapmadığım bir tarif.

Malzemeler:
  • 500 g kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • bira kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta
  • tuz ,karabiber,kimyon
  • kızartmak için:
  • 2-3 kaşık un
  • 2 yumurta
  • galeta unu
  • sıvıyağ
Hazırlanışı:
  • kıymanın yarısını küçük doğranmış soğan ile biraz kavuralım,soğumaya bırakalım
  • pirinci 10 dakika haşlayalım,suyunu süzüp soğutalım
  • karrulmuş kıymayı ve haşlanmış pirinci çiğ kıymaya ilave edelim
  • 1 yumurta ilave edelim
  • baharatları ve maydanozuda ilave edelim ve yoğuralım
  • 15 dakika buzdolabında bekletelim
  • ayrı kablara yumurta,un ve galeta ununu koyalım
  • kıymadan parçalar koparıp köfte şekli verelim
  • sırası ile önce una,yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım
Afiyet olsun...

2 Mart 2010 Salı

Kuşkonmaz salatası


















Buda bizim çok sevdiğimiz bir sebze.Türkiyede çok fazla kullanılmıyor sanırım ,tazesinede hiçbir yerde rastlamadım.Bende konservesini kullanıyorum,üzerine tuz,zeytinyağı ve limonsuyu gezdirip,yemeğin yanında yiyoruz.Faydalarına gelincede ,idrar söktürmesinde tutun diş ağrısına kadar bir çok faydası var.

Afiyet olsun...

Kremalı mezgit balığı


Daha önce yaptığım kremalı somon'u birde mezgit ile denedim.Balıkseverler mutlaka deneyin derim.Balık, kremalı patates ve sebze ile bu kadar yakışır ancak.Bir okadarda doyurucu,kişi başı bir parça yetiyor.


Afiyet olsun...