Malzemeler(hamur için):
- 250 g un
- 1 kabartma tozu
- 125g şeker
- 1 vanilya
- biraz tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 125g margarin
Üzeri için:
- 1 l süt
- 150g margarin
- 200g irmik
- 100g haşhaş
- 200g şeker
- 1 vanilya
- 100g süzme yoğurt veya yoğurdun suzus kısmından
- 2 yumurta
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini yoğurarak bir hamur elde edelim
üzeri için süt ve margarini birlikte kaynatalım ve ocaktan alalım
irmik ve haşhaşı sütün içine döküp karıştıralım ve 10 dakika bekletelim
hamurun yarısından fazlasını alalım ve kelepçeli kalıba yayalım
kalan hamuru kalıbın kenarlarına 3 cm yüksek olacak şekilde döşeyelim
kalan malzemeleride sütün içine atalım ve karıştıralım
harcı kalıbın içine dökelim ve üzerini düzeltelim
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirelim
Afiyet olsun...
Merhaba çok hoş olmuş, ben haşhaşı çok severim, bu pastayı muhakak denemeliyim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil