20 Ocak 2010 Çarşamba

İçli köfte






Eşim sürekli içli köfte yapmamı istiyordu,bende birkaç kez denememe rahmen bir türlü tutturamıyordum kıvamını.Daha yapılışını bile görmeden kıvamını nasıl tutturabilirimki?Arkadaşım Esma ve Handan sağolsunlar,gelip bana içli köftenin yapılışını gösterdiler.Okadarda zor değilmiş bence.Bu tariften tam 34 tane çıktı.




































Malzemeler:
2 kase ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
7 yemekkaşığı un
2 çaybardağı irmik
tuz,karabiber,kimyon ve nane

İç malzemeler:
350 g orta yağlı kıyma
3 kuru soğan
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber,kimyon
ceviz
kızartmak için bolca sıvıyağ

  Hazırlanışı:
bulgur ve irmiği bir tepsiye alalım
üzerini ıslatacak kadar sıcak su ilave edelim ve üzerine bir kapak kapatarak 15 dakika bekletelim
diğer malzemeleride ilave edelim ,azar azar su ilave ederek,çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım
yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım
resimde görüldüğü gibi elimizde oval şekli vererek ,parmağımızla içini açalım
içine kıymalı içten bolca dolduralım ve ağzını iyice kapatalım
köfteleri bir tepsiye yapışmıyacak şekilde dizelim
kızartmadan önce yarım saat veya bir saat dinlendirelim
bol kızgın yağda kızartıp servis yapalım

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli