Eşim kerevizi sevmediği için evde kereviz pişmezdi.Ama eşimin halasının kızı Ayber ablam bana birde portakallı denememi tavsiye edince olay değişti.Artık eşim her hafta kereviz diye tutturuyor.
Malzemeler:
- 2 kereviz
- 2 patates
- 3 havuç
- kereviz yaprağı
- 1 kurusoğan
- 4 portakalın suyu
- 1 limonsuyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- tuz
- 1/2 çaybardağı zeytinyağı
- kereviz ve patateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım
- soğanı yemeklik doğrayalım
- havuçların kabuklarını kazıyıp dilimleyelim
- kerevizin yapraklarınıda doğrayalım
- bir kabın içine su dolduralım ve içine limonsuyunun yarısını ve unu koyup karıştıralım
- sebzelerin hepsini suyun içine atalım ve içinde biraz bekletelim
- suyun içinden harmanlayıp çıkaralım ve tencereye alalım
- üzerine kalan limon suyunu,portakal suyunu,şekeri,tuz ve zeytinyağını ilave edelim
- kaynamaya başlayınca en kısık ocakta pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli