15 Ocak 2010 Cuma

Zeytinyağlı portakallı kereviz



Uzun zamandır çok yoğun olduğumdan,bloğuma  hiçbirşey ekleyemedim,tariflerimde birikti .Bartu doğduğundan beri neredeyse hiç dışarı çıkamadım.Artık Bartu 1 yaşına bastı.7 ocakta doğumgünü vardı . Taşınma telaşından dolayı, sadece bir hazır pasta ile arkadaşlarla kutladık,inşallah oğluşumun ikinci doğumgününü çok daha güzel kutlarız.Çok şükür taşınma işide bitti.Bende gezmekten fırsat buldukça birşeyler eklerim artık.
Eşim kerevizi sevmediği için evde kereviz pişmezdi.Ama eşimin halasının kızı Ayber ablam bana birde portakallı denememi tavsiye edince olay değişti.Artık eşim her hafta kereviz diye tutturuyor.
Malzemeler:
  • 2 kereviz
  • 2 patates
  • 3 havuç
  • kereviz yaprağı
  • 1 kurusoğan
  • 4 portakalın suyu
  • 1 limonsuyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • tuz
  • 1/2 çaybardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
  • kereviz ve patateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım
  • soğanı yemeklik doğrayalım
  • havuçların kabuklarını kazıyıp dilimleyelim
  • kerevizin yapraklarınıda doğrayalım
  • bir kabın içine su dolduralım ve içine limonsuyunun yarısını ve unu koyup karıştıralım
  • sebzelerin hepsini suyun içine atalım ve içinde biraz bekletelim
  • suyun içinden harmanlayıp çıkaralım ve tencereye alalım
  • üzerine kalan limon suyunu,portakal suyunu,şekeri,tuz ve zeytinyağını ilave edelim
  • kaynamaya başlayınca en kısık ocakta pişirelim
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli