Lahana sarmasını hiç yapmam,oğlum Fırat hatırlattı bana,bende yaptım.
Malzemeler.
- 1 orta boy lahana
- 200 g kıyma
- 2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- tuz,karabiber,yeni bahar
- lahananın ortasındaki koçanı huni şeklinde çıkaralım
- lahana yapraklarını teker teker ayırıp kaynar tuzlu suda 1-2 dakika kaynatalım
- bir kevgir yardımı ile yaprakları süzerek çıkaralım
- iç malzemelerini hazırlamak için önce soğanları ve maydanozları ince ince doğrayalım
- diğer malzemelerle karıştıralım
- lahana yapraklarını sert kısımlardan ayırarak iç harcını içine saralım
- bir tencereye ayırdığımız sert kısımları döşiyelim
- üzerine sardığımız lahanaları dizelim
- üzerinede tencerenin çapına uygun bir tabağı ters çevirip koyalım
- üzerinede lahanaları geçecek kadar salçalı sıcak su ilave edelim
- kaynayınca ocağın altını kısıp,iç harcı pişesiye kadar pişirelim
- pişen lahanaları dikkatli bir şekilde servis tabağına çıkarıp,limon suyu ile servis yapalım
ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilBANA MAİL ATABİLİRSENİZ SİZE KALIPLARIN FİYATINI YAZARIM..SEVGİLER..