28 Kasım 2009 Cumartesi

Beşamel soslu tavuk
























Malzemeler:
1 bütün tavuk

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

aldığı kadar süt

tuz

karabiber

1 yumurta

300 g rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:

tavuğu haşlayıp didikleyelim

beşamel sos için unu tereyağında kavuralım

sütü ilave edelim,çırpma tel ile topaklanmaması için karıştıralım

muhallebi kıvamında olacak

tuz ve karabiber ilave edelim

ocağın altını kapatıp yumurtayı içine kıralım ve içinde pişmesin diye hemen karıştıralım

tavukları bir borcama yayalım

beşamel sosun içine kaşardan 2-3 kaşık karıştıralım

tavuğun üzerine sosun yarısını döküp karıştıralım

diğer yarısınıda üzerine dökelim

üzerini bir kaşık ile düzeltelim

kalan kaşarıda üzerine serpelim

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

isterseniz yanında pilav ile servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli