25 Kasım 2009 Çarşamba

İçbaklalı enginar



Hangi sebze olursa olsun ,çok severim.Tam mevsiminde olursa tabi daha güzel olur.Faydaları ise saymakla bitmez.Yapılışı çok basit,sadece baklaların kabuklarını soymak biraz oyalayıcı.Bir bıçak yardımı ile daha basit oluyor.Enginarlarıda soyulmuş ve limonlu suyun içinde bekletilmiş alırsanız işiniz daha kolay.

Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar

250 g kabukları soyulmuş içbakla

1 soğan

1/2 çaybardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı un

1 kesmeşeker

1/2 limon suyu

tuz

1/2 demet dereotu

Hazırlanışı:

Soğanı zeytinyağında kavuralım,unu ekleyip bir iki karıştırıp enginar ve baklaları ilave edip biraz daha kariştıralım,şeker,limon,tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra dereotunu ilave edelim.Soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli