27 Kasım 2009 Cuma

Havuç reçeli
























Bu havuç reçelini bir kaç yıl önce izmirde tatmıştım.Bir reçel sever olarak denemem gerekiyordu.Nasıl yapıldığını tam olarak bilmiyordum,sadece düdüklü tencerede pişirildiğini hatırladım ve kendimce yaptım.Gerçekten çok güzel,değişik bir tat,havuca benzemiyor.Ben tatlı olarak yedim,tatlı niyetine.
Malzemeler:
1 kg havuç

1 kg tozşeker

1/2 limon suyu

Hazırlaması:
havuçların kabuklarını kazıyalım,yıkayıp rendeleyelim

düdüklü tencerede şeker ve limon suyu ile karıştıralım

hiç su koymadan kapağını kapatalım

fısladıktan sonra altını kısıp,10 dakika pişirelim

soğuttuktan sonra kavanoza doldurabilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli