27 Kasım 2009 Cuma

Kaesekuchen(cheesecake)


Buda benim almanyadan çok sevdiğim bir tarifim.
Malzemeler:(hamur için)

250 g un

125 g margarin

1 yumurta

50 g pudra şekeri

1 çimdik tuz

Üzeri için:
750 g süzme yoğurt

200 g tozşeker

2 yemek kaşığı süt

3 yumurta sarısı+3 yumurta beyazı

50 g eritilmiş margarin

2 kaşık nişasta

biraz limonkabuğu rendesi

Hazırlanışı:

hamur için bütün malzemeler iyice yoğurulup sert bir hamur elde edilir

hamur 15 dakika dinlenmesi için buzdolabında bekletilir

kelepçeli bir kek kalıbı yağlanır ve hamur tezgahta kalıbın büyüklüğünde açılır

kek kalıbına yerleştirilir ve kenarları biraz yukarıya doğru bastırılır

önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir

üzeri için önce yumurta sarıları beyazlarından ayrılır

yumurta beyazları bir kabın içinde kar haline gelinceye kadar çırpılır

ayrı bir kabın içinde diğer malzemelerin hepsi çırpılır

kar halindeki yumurta beyazıda bu harcın içine bir tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır

karışımı fırından çıkan hamurun üzerine dökelim ve üzerini düzeltelim

önceden ısıtılmış 175 dercelik fırında yaklaşık 55 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim

soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve dilimleyelim

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli