24 Kasım 2009 Salı


Hindi külbastı için istenilen miktarda hindi göğüs etini yarımşar çay kaşığı kırmızı toz biber,kişniş,karabiber ve kekik ile harmanlayıp az yağda kızartılır.
Pilav için malzemeler:
4 çaybardağı baldo pirinç
5 buçuk çaybardağı su(et veya tavuk suyu da olabilir)
istenilen miktarda tereyağı ve biraz çiçek yağı
tuz
Pirinçler kaynar su ve biraz tuz ile en az bir saat ıslatılır.Biraz çiçek yağında şehriyeler biraz kavrulur,ardından tereyağ ilave edilip birazda tereyağ ile kavrulur,pirinçlerde ilave edilip kavrulur,su ve tuz ilave edilip kaynatılır.Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve bir daha karıştırılmaz.Suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli