27 Kasım 2009 Cuma
Patatesli kremalı somon
Ben bu tarifimi norveçten bir aşçıdan öğrenmiştim.Krema ile yapıldığı için somonun lezzeti daha güzel ortaya çıkıyor.Aslında üzerine havuç ile birlikte brokolide haşlanıp konulabilir,bu kez brokoli koymadan yaptım.
Malzemeler:
4 dilim somon balığı(kişi başı 1 dilim yetiyor,çok doyurucu oluyor)
1 çaybardağı mısırunu
sıvıyağ
3-4 patates
1 kurusoğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema
3-4 yemekkaşığı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
karabiber
2 havuç
birkaç dal brokali
Hazırlanışı:
somonları mısır ununa bulayıp hafifçe kızartalım
bir uygun tepsiye dizelim
soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayalım
bir tencerede soğan ve sarımsakları sıvıyağında kavuralım
patatesleri soyalım ve dilim dilim doğrayalım
soğanlara ekleyip biraz daha kavuralım
kremayı tencereye dökelim
patateslerin üzerini geçecek kadar olması için sütüde ilave edelim
bir tavada şekeri eritelim ve karamelize edelim
karamelize şekeride ilave edelim
tuz ve karabiber ekleyelim
patatesler yumuşayana kadar pişirelim
somonların üzerine yayalım
havuçları soyup verev doğrayalım
brokoli ile birlikte biraz diri kalcak kadar haşlayalım
bunlarıda patateslerin üzerine yayalım
180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip servis yapalım
Afiyet olsun...
Etiketler:
Balıklar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli