27 Kasım 2009 Cuma

Patatesli kremalı somon
























Ben bu tarifimi norveçten bir aşçıdan öğrenmiştim.Krema ile yapıldığı için somonun lezzeti daha güzel ortaya çıkıyor.Aslında üzerine havuç ile birlikte brokolide haşlanıp konulabilir,bu kez brokoli koymadan yaptım.
Malzemeler:
4 dilim somon balığı(kişi başı 1 dilim yetiyor,çok doyurucu oluyor)

1 çaybardağı mısırunu

sıvıyağ

3-4 patates

1 kurusoğan

2 diş sarımsak

1 kutu krema

3-4 yemekkaşığı süt

1 tatlı kaşığı tozşeker

tuz

karabiber

2 havuç

birkaç dal brokali

Hazırlanışı:

somonları mısır ununa bulayıp hafifçe kızartalım

bir uygun tepsiye dizelim

soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayalım

bir tencerede soğan ve sarımsakları sıvıyağında kavuralım

patatesleri soyalım ve dilim dilim doğrayalım

soğanlara ekleyip biraz daha kavuralım

kremayı tencereye dökelim

patateslerin üzerini geçecek kadar olması için sütüde ilave edelim

bir tavada şekeri eritelim ve karamelize edelim

karamelize şekeride ilave edelim

tuz ve karabiber ekleyelim

patatesler yumuşayana kadar pişirelim

somonların üzerine yayalım

havuçları soyup verev doğrayalım

brokoli ile birlikte biraz diri kalcak kadar haşlayalım

bunlarıda patateslerin üzerine yayalım

180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip servis yapalım

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli