27 Kasım 2009 Cuma

Şambale
























Ailemizin favori tatlılarından biri.Kış boyunca haftanın iki günü şambali yapmışımdır.Ertesi gün öğlene kadar bitiyordu ve ben komşularıma bile tattıramadan.Neyse bir keresinde iki misli yapınca tatabildiler.Bu tatlıyı antalyada bir kaç yerde gördüm ama pek fazla bilen yok,oysa izmirde sokaklarda el arabasında satıyorlar.Hazırlamasıda çok çabuk oluyor.Artık ustasımı oldum ney.

Malzemeler:

Şerbet için:

3 su bardağı su

2 buçuk su bardağı tozşeker

biraz limon suyu
Hamuru için:

2 su bardağı irmik

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

1 vanilya

tepsiye sürmek için pekmez

Hazırlanışı:

ilk önce şerbet için şeker,su ve limonsuyunu 10-15 dakika kadar kaynatalım

soğumaya bırakalım

hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp çırpalım

bir kare veya dikdörtgen borcama pekmez sürelim

hamuru tepsiye dökelim ve üzerini düzeltelim

önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim

fırından çıkar çıkmaz dilimleyelim ve şerbeti dökelim

kapattığımız fırına 5 dakika koyalım(şerbetini çekene kadar)

soğuyunca servis yapalım

üzerine isterseniz fırına koymadan önce yerfistığı dizebilirsiniz

servis yaparkende hindistan cevizi koyabilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli