28 Kasım 2009 Cumartesi
Beşamel soslu tavuk
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
aldığı kadar süt
tuz
karabiber
1 yumurta
300 g rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
tavuğu haşlayıp didikleyelim
beşamel sos için unu tereyağında kavuralım
sütü ilave edelim,çırpma tel ile topaklanmaması için karıştıralım
muhallebi kıvamında olacak
tuz ve karabiber ilave edelim
ocağın altını kapatıp yumurtayı içine kıralım ve içinde pişmesin diye hemen karıştıralım
tavukları bir borcama yayalım
beşamel sosun içine kaşardan 2-3 kaşık karıştıralım
tavuğun üzerine sosun yarısını döküp karıştıralım
diğer yarısınıda üzerine dökelim
üzerini bir kaşık ile düzeltelim
kalan kaşarıda üzerine serpelim
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
isterseniz yanında pilav ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...
Etiketler:
et yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli