Buda benim almanyadan çok sevdiğim bir tarifim.
Malzemeler:(hamur için)
250 g un
125 g margarin
1 yumurta
50 g pudra şekeri
1 çimdik tuz
Üzeri için:
750 g süzme yoğurt
200 g tozşeker
2 yemek kaşığı süt
3 yumurta sarısı+3 yumurta beyazı
50 g eritilmiş margarin
2 kaşık nişasta
biraz limonkabuğu rendesi
Hazırlanışı:
hamur için bütün malzemeler iyice yoğurulup sert bir hamur elde edilir
hamur 15 dakika dinlenmesi için buzdolabında bekletilir
kelepçeli bir kek kalıbı yağlanır ve hamur tezgahta kalıbın büyüklüğünde açılır
kek kalıbına yerleştirilir ve kenarları biraz yukarıya doğru bastırılır
önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir
üzeri için önce yumurta sarıları beyazlarından ayrılır
yumurta beyazları bir kabın içinde kar haline gelinceye kadar çırpılır
ayrı bir kabın içinde diğer malzemelerin hepsi çırpılır
kar halindeki yumurta beyazıda bu harcın içine bir tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır
karışımı fırından çıkan hamurun üzerine dökelim ve üzerini düzeltelim
önceden ısıtılmış 175 dercelik fırında yaklaşık 55 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve dilimleyelim
Afiyet olsun...
27 Kasım 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli