27 Kasım 2009 Cuma
Havuç reçeli
Bu havuç reçelini bir kaç yıl önce izmirde tatmıştım.Bir reçel sever olarak denemem gerekiyordu.Nasıl yapıldığını tam olarak bilmiyordum,sadece düdüklü tencerede pişirildiğini hatırladım ve kendimce yaptım.Gerçekten çok güzel,değişik bir tat,havuca benzemiyor.Ben tatlı olarak yedim,tatlı niyetine.
Malzemeler:
1 kg havuç
1 kg tozşeker
1/2 limon suyu
Hazırlaması:
havuçların kabuklarını kazıyalım,yıkayıp rendeleyelim
düdüklü tencerede şeker ve limon suyu ile karıştıralım
hiç su koymadan kapağını kapatalım
fısladıktan sonra altını kısıp,10 dakika pişirelim
soğuttuktan sonra kavanoza doldurabilirsiniz
Afiyet olsun...
Etiketler:
reçeller
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli