27 Kasım 2009 Cuma
Şambale
Ailemizin favori tatlılarından biri.Kış boyunca haftanın iki günü şambali yapmışımdır.Ertesi gün öğlene kadar bitiyordu ve ben komşularıma bile tattıramadan.Neyse bir keresinde iki misli yapınca tatabildiler.Bu tatlıyı antalyada bir kaç yerde gördüm ama pek fazla bilen yok,oysa izmirde sokaklarda el arabasında satıyorlar.Hazırlamasıda çok çabuk oluyor.Artık ustasımı oldum ney.
Malzemeler:
Şerbet için:
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı tozşeker
biraz limon suyu
Hamuru için:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
tepsiye sürmek için pekmez
Hazırlanışı:
ilk önce şerbet için şeker,su ve limonsuyunu 10-15 dakika kadar kaynatalım
soğumaya bırakalım
hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp çırpalım
bir kare veya dikdörtgen borcama pekmez sürelim
hamuru tepsiye dökelim ve üzerini düzeltelim
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
fırından çıkar çıkmaz dilimleyelim ve şerbeti dökelim
kapattığımız fırına 5 dakika koyalım(şerbetini çekene kadar)
soğuyunca servis yapalım
üzerine isterseniz fırına koymadan önce yerfistığı dizebilirsiniz
servis yaparkende hindistan cevizi koyabilirsiniz
Afiyet olsun...
Etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli