27 Kasım 2009 Cuma
Zeytinyağlı bamya
Buzluğumda son kalan bamyayı pişirdim.
Malzemeler:
1/2 çaybardağı zeytinyağı
1/2 kg bamya
2 rendelenmiş domates
1 kuru soğan
1 kaşık salça
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında sararana kadar kavuralım
domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım
bamyaları ilave edelim ,limosuyunu üzerine gezdirelim
bamyalar dağılmasın diye çok hafif karıştıralım
1/2 çaybardağı kadarda sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte bamyalar pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun...
Etiketler:
sebze yemekleri,
zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli