9 Aralık 2009 Çarşamba
Açma
Uzun zamandır yapmadığım bu açmayı nihayet yine yapabildim.Komşularım Özlem, Fatoş, Nurcan ve Ayşegül geldiler.Hamurunu gece saat 1'de yoğurup buzdolabında sabaha kadar beklettim.Sabah hamurun çok güzel kabardığını gördüm.
Malzemeler:
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
1 yaş maya
aldığı kadar un
üzerine sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
un hariç malzemelerin hepsini karıştıralım
unuda ilave edelim(ele yapışmıcak kadar)
üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp,hamurun mayalanması için bekletelim
hamur kabarınca, mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve elimizle bastırıp açalım
ortasına isteğe göre peynir veya zeytin ezmesi koyabilirsiniz
hamuru yuvarlayalım ve bükerek uçlarını birleştirip yağlı tepsiye dizelim
tepsidede biraz daha kabarmaları için bekletelim
fırına koymadan önce yumurta sarısını üzerlerine sürelim ve pişirelim
fırından çıkınca temiz bir mutfak bezini ıslatıp açmaların üzerini örtelim,böyle daha yumuşak oluyor
Afiyet olsun...
Etiketler:
Hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli