9 Aralık 2009 Çarşamba
Tavuklu arpaşehriye çorbası
Malzemeler:
1 tavuk göğsü veya budu
1 çaybardağı arpa şehriye
1 yumurta sarısı
1/2 limonsuyu
tuz
Hazırlanışı:
tavuğu güzelce yıkayıp bir tencerede 4-5 bardak suda haşlayalım
başka bir tencerede şehriyeleri ister kavuralım ister kavurmadan 2 bardak suda haşlayalım
haşlanmış tavukları didikleyelim ve tavuksuyu ile birlikte şehriyelere dökelim
bir kase'nin içinde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım
kaynayan çorbadan bir kaç kaşık yumurta sarısının içine karıştırıp onuda tencereye dökelim
tuzunuda ekledikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsun...
Etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli