11 Aralık 2009 Cuma
zeytinyağlı yaprak sarması
Geçen gün salihliden babam geldi,e tabi her zamanki gibi elleride dolu geldi.Sağolsun annemde bu zeytinyağlı sarmaları yapmış.Benim kışlık konserve domateslerim,salçalarım,bahçeden toplanan biberler,patlıcanlar,biber turşuları,kendi bahçelerinden zeytinler,ayvalar ve annem birde ıspanaklı börek yapmış.
Malzemeler:
1/2 kg salamura yaprak
1 çaybardağı zeytinyağı
2 su bardağı yıkanmış pirinç
3 rendelenmiş domates
3 kurusoğan
nane, tuz
yenibahar,limon suyu,şeker,
kuşüzümü,dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
soğanları küçük küçük doğrayalım
zeytinyağında kavuralım
fıstıklarıda atıp birlikte kavuralım
kuşüzümlerini biraz sıcak suda bekletelim
pirinçleri ilave edelim,kavuralım
domatesleri ilave edip suyunu çekince
1 çaybardağı kadar sıcak su ilave edelim
kuş üzümünü ve baharatlarıda ilave edip
pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatalım
salamura yapraklarını kaynar suya batıralım 1-2 dakika sonra çıkaralım
yaprakları tek tek açalım ve damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tabağa yerleştirelim
pirinçten bir tatlı kaşığı kadar yaprağın içine koyalım ve kenarlarından katlayıp saralım
bir tencerenin dibine yaprakları serelim(böylece dibi tutmaz)
sarmaları tencerenin içine dizelim
üzerine 2 bardak kaynar su dökelim
yarım çaybardağıda zeytinyağı gezdirelim
kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 30 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Etiketler:
zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli