11 Aralık 2009 Cuma
İrmikli tatlı
Bu Tatlı da bizim favori tatlılarımızdan birisi. Yapması çok çabuk ve çok kolay, ayrıca lezzeti de bi o kadar güzel. Basit olması da şerbetinin pişirilmeden hazırlanmasından dolayıdır. Ayrıca gelinimiz Münevver, içine Limon kabuğu rendesi ve biraz hindistan cevizi rendesi de ilave ediyor, öyle de çok güzel oluyor.
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 buçuk bardak un
1 kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı:
Hamur için malzemelerin hepsi yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
Yağlanmış bir tepsiye dizilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişirilir.
Onlar pişerken şerbet için su ve şeker pişirilmeden eriyene kadar karıştırılır.
Fırından çıkan tatlıların üzerine dökülür.
Afiyet Olsun...
Etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli