9 Aralık 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı kabak
















Malzemeler:

3 adet kabak

1 soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı salça

1/2 çaybardağı pirinç

tuz

1 tatlı kaşığı tozşeker veya 1 kesmeşeker

1/2 demet dereotu

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsağı zeytinyağında biraz kavuralım.Salçayıda ilave edip biraz daha kavuralım.Kabakları istediğiniz gibi doğrayıp,pirinçlerle birlikte ilave edip kavurmaya devam edelim.Üzerini geçecek kadar sıcak su,tuz ve şekeri ekleyip,pirinçler pişinceye kadar pişirelim.Piştikten sonra dereotunu ilave edlim.Yoğurt ile servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli