Kayınvalidem ve Bartu
Öncelikle bayramdan beri sitemi ziyaret edip bana yorum bırakan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Hepsini okudum,fakat cevap yazamadım.Ortanca ve en küçük oğlum Burak ve Bartu grip olmuşlardı,onlarla uğraştım bayram boyunca.Neyse, şimdi daha iyiler.Gelelim şu kürt köftesine.Kayınvalidem vanlı,Rahmetli kayınpederimde diyarbakırlıydı.Kürt köftesini ben eşimle evlenince öğrendim.Bizim oralarda hiç kimsede görmemiştim,ama damak zevkime uygun olduğu için çok severim.Kayınvalidem geçen geldiğinde yaptı bize bu köfteyi.
Malzemeler:
1/2 kg ince bulgur(5 kişi için)
kuru nane
tuz
un
üzeri için sarımsaklı yoğurt ve tereyağda kırmızı biber
Hazırlanışı:
bulguru bir geniş kaba alalım
üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım ve üzerini kapatalım
bulgurlar kabarınca yoğurmaya başlayalım(biraz sogusun,sıcak olabilir)
biraz un,biraz su ilave ederek yoğurmaya devam edelim
dağılmıyorsa avucumuzun içinde küçük köfteler yapalım
bir büyük tencerede su kaynatalım ve köfeleri bu suyun içine atıp pişirelim
bir kevgir veya süzgeç ile çıkarıp tabaklara koyalım
üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kırmızı toz biber ile servis yapalım
Afiyet olsun...
11 Aralık 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli