8 Aralık 2009 Salı
Patlıcanlı börek,sakızlı muhallebi ve kısır
İki hafta önce arkadaşım Canan erzincana gitmeden önce yine biraradaydık.Münevver ile birlikte kısır,sakızlı muhallebi ve patlıcanlı börek yaptık.Canan bir an önce gelsin artık.Canan'ında sitesinde patlıcanlı börek var,biraz farklı ama oda çok güzel.
Kısır:
Malzemeler:
kişi başı 1 çaybardağı ince bulgur
2 çaybardağı kadar zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
nane
maydanoz
limon suyu
tuz
Hazırlanışı:
bulguru tuz ve nane ile bir kabın içine koyalım
üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim ve üzerini bir kapak ile kapatalım
soğanları yemeklik doğrayalım
zeytinyağında kavuralım(isteyen çiğden kullanabilir)
salçayıda ilave edip kavuralım
kabaran bulgurun içine soğanları karıştıralım
diğer malzemeleride bulgura ekleyelim
isteğe göre salatalık,domates,taze soğan ve değişik baharatlarda ilave edbilirsiniz
Sakızlı muhallebi:
Malzemeler:
1 l süt
2 türk kahve fincanı un
1 bardak tozşeker
1 falım sakız
1 vanilya
125 g margarin
Hazırlanışı:
margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim
koyulaşan muhallebiye vanilya ve margarini ilave edeim
margarin erirince ocağı kapatalım
ıslatılmış bir tepsiye dökelim ve üzerini düzeltelim
soğuyunca servis yapabiliriz
Patlıcanlı börek:
Malzemeler:
1 kg yufka
150-200 g kıyma
1 kurusoğan
1 diş sarımsak
3-4 patlıcan
2 rendelenmiş domates
1 çaybardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çaybardağı süt
1 yumurta
tuz,karabiber
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım
sıvıyağın yarısında kavuralım
kıymayıda ilave edlim,kavurmaya devam edelim
kıymanın rengi değişince soyulup,küçük doğranmış patlıcanlarıda ilave edip kavuralım
domateside ilave edlim,biraz kavuralım
tuz,karabiber ve maydanozu ilave edelim
yufkanın birini yağlanmış tepsiye kenarları dışarıya sarkcak şekilde serelim
yoğurt,kalan sıvıyağ,süt ve yumurtayı çırpalım
yufkanın üzerine bir fırça yardımı ile yoğurtlu harçtan sürelim
ikinci yufkayı buruşuk bir şekilde diğerinin üzerine koyalım
yoğurtlu harçtan sürelim
üçüncü yufkayıda aynı şekilde koyalım
patlıcanlı harcı yufkanın üzerine yayalım
diğer yufkalarıda aynı şekilde üzerine serelim
en üstteki yufkanın üzerine sarkan yufkaları kapatalım
yoğurtlu harçtan sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun...
Etiketler:
börekler,
ikramlar,
Sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli