11 Aralık 2009 Cuma
Fırında beşamelli ıspanak
Ispanağı birde böyle yapayım dedim,evdekilerden tam not aldım.
Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
1/2 çaybardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
süt
1 yumurta
tuz karabiber
1 buçuk bardak kaşar rendesi
Hazırlanışı:
ıspanakların köklerinden kesip iyice yıkayalım ve doğrayalım
soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım
sarımsaklarıda doğrayıp ıspanaklar ile birlikte soğana ilave edip kavuralım
tuzunu ilave edelim
beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritelim
unu ilave edip iyice kavuralım
sütü azar azar ilave edip çırpma tel ile karıştıralım
muhallebi kıvama gelince ocağın altını kapatalım
tuz ve karabiberi ilave edelim
yumurtayı içine kıralım ve iyice çırpalım
kaşarın birazını sosa karıştıralım
ıspanağı ve sosun yarısından fazlasını ıspanağa ilave edelim ve karıştıralım
kalan sosu üzerine dökelim
üzerine kaşarı serpelim ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun...
Etiketler:
sebze yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli