11 Aralık 2009 Cuma
Çamfıstıklı kuzu eti
Geçenlerde almanyadan gelen Holger arkadaşımız, bir akşamyemeğini kendisi yapmak istedi,bizde kırmadık onu.Kendisi mutfağa girdi ve çok güzel bir et yemeği oldu.Tekrar ellerine sağlık Holger.
Malzemeler:
1 buçuk kilo kuzu eti(biz kalabalık olduğumuz için bu kadarını kullandık)
5 kurusoğan
1 paket çamfıstı
sıvıyağ
tuz ve karabiber
2-3 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
ilk olarak soğanları yemeklik doğrayalım
sıvıyağda kavuralım
etleri ilave edelim ve suyunu salıp kendi suyunda pişecek
soya sosunu ilave edelim
tuz ve karabiberi ilave edelim,tuza dikkat,soya sosu tuzlu
başka bir yerde çamfıstıklarını kavuralım ve ete ilave edelim
etler iyice pişince servise hazırdır
Not:Etlere aslında ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılmış hurma ilave ediliyormuş,böylece çok farklı bir tat oluşuyormuş.O an evde olmadığı için hurmasız yaptı Holger.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli