12 Aralık 2009 Cumartesi
Fırında çıtır tavuk
Yine kayınvalideme yaptığım bir tavuk.Eşim tavuğu kızartmamı istemişti,çıtır olsun diye,bende ocağı kirletmek istemedim.Hem onun istediği gibi oldu,hemde mutfak kirlenmedi.Bunuda denemenizi tavsiye ederim.E tabi yine kayınvalideciğimden tam not aldım.
Malzemeler:
tavuk pirzolası veya but(miktarı kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz)
3-4 patates
1/2 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı curry
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tuz,karabiber
1 çaykaşığı tozşeker
1 yemekkaşığı soya sosu
galeta unu
Hazırlanışı:
tavukları yıkayıp patatesler ile birlikte bir kaba alalım
kalan malzemeleri bir kasede karıştıralım
bu sosu tavukların üzerine dökelim ,iyice harmanlayalım
tavukları teker teker galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim
patatesleride aralarına yerleştirip fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun...
Etiketler:
Ana yemekler,
tavuk yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli