11 Aralık 2009 Cuma
Çerkez mantısı(haluj)
Mantı sevenler denesin diyorum,patatesli mantı gibi ve yapılışı daha basit.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
İç malzemeler:
4-5 haşlanmış patates
1 soğan
tuz karabiber
Üzeri için:
tereyağ ve kırmızı toz biber
sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
patateslerin kabukları soyulup, haşlanır
soğan yemeklik doğranır
biraz sıvıyağında veya zeytinyağında kavrulur
ezilmiş patatesler ve tuz,karabiber eklenip biraz daha kavrulur ve ılınmaya bırakılır
un ve tuzu bir kaba alalım
üzerine suyu azar azar ilave ederek yoğuralım
hamur mantı hamuru gibi sert olacak
üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlenmesi için bekletelim
hamuru 4-5 parçaya bölelim
her parçayı ,tezgahı unlamadan ,mantıdan biraz daha kalın açalım
bir bardak veya kapak ile yuvarlaklar çıkartalım
yuvarlakların üzerine patatesli içten koyarak resimde görüldüğü gibi kapatalım
kapattıklarımızı bir yağlı kağıt serili tepsiye birbine değmicek şekilde dizelim
diğer hamurlarda aynı işlemden geçtikten sonra bir tencede kaynayan suyun içine atıp pişirelim
üzerine önce tereyağlı kırmızı biber sonra sarımsaklı yoğurt gezdirelim
Afiyet olsun...
Etiketler:
Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli