11 Aralık 2009 Cuma
İkramlar
Yoğurtlu patates'i bu kez yuvarlamak yerine borcama yaydım.
İşte menüm: Açma
yoğurtlu patates
özen yengenin tatlısı
Özen yengenin tatlısının adını ben böyle yazmışım, tarifi bana o vermişti,öylede kaldı.Özen yenge eşimin dayısının eşi,çok sevdiğim melek gibi bir insan(onu burdan öpüyorum).Canan'da sitesine özen tatlısı diye yazmış.
Malzemeler:
1 paket Eti burçak bisküvi
1 l süt
2 türk kahve fincanı un
1/2 paket margarin
2 türk kahve fincanı şeker
1 damla sakız veya 1 vanilya
1 paket Dr. Oetker çikolata sos
Hazırlanışı:
İlk olarak çikolata sosunu üzerinde yazıldığı gibi hazırlayalım
piştikten sonra arada bir karıştırarak soğutalım
burçak bisküviyi uygun bir borcama dizelim
bir tencerede margarini eritelim
unu ilave edelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavuralım
sütü,şekeri ve sakız veya vanilyayı ilave edelim
koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim
bisküvilerin üzerine dökelim ve üzerini düzeltelim
üzerine soğumuş çikolata sosunu dökelim
tatlı soğuduktan sonra servise hazırdır
Afiyet olsun...
Etiketler:
ikramlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli