11 Aralık 2009 Cuma
Fırın sütlaç
Malzemeler:
2 litre süt
2-2 buçuk bardak tozşeker
1 buçuk bardak yıkanmış pirinç
Hazırlanışı:
sütü kaynatalım
pirinçleri süte atıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ve arasıra karıştıralım
bu arada süt kaymak kaymak olacaktır
şekeride ilave edelim , 5-10 dakika sonra ocağın altını kapatalım
sütlacı göveç kaplarına dökelim
bir fırın tepsisine dizelim ve göveçlerin yarısına kadar tepsiye su dolduralım
tepsiyi fırına koyalım
üzerleri kızarınca fırından çıkaralım
Afiyet olsun...
Etiketler:
Sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli