9 Aralık 2009 Çarşamba

Açma





















Uzun zamandır yapmadığım bu açmayı nihayet yine yapabildim.Komşularım Özlem, Fatoş, Nurcan ve Ayşegül geldiler.Hamurunu gece saat 1'de yoğurup buzdolabında sabaha kadar beklettim.Sabah hamurun çok güzel kabardığını gördüm.
Malzemeler:

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık süt

3 yemek kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

1 kabartma tozu

1 yaş maya

aldığı kadar un

üzerine sürmek için yumurta sarısı

Hazırlanışı:

un hariç malzemelerin hepsini karıştıralım

unuda ilave edelim(ele yapışmıcak kadar)

üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp,hamurun mayalanması için bekletelim

hamur kabarınca, mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve elimizle bastırıp açalım

ortasına isteğe göre peynir veya zeytin ezmesi koyabilirsiniz

hamuru yuvarlayalım ve bükerek uçlarını birleştirip yağlı tepsiye dizelim

tepsidede biraz daha kabarmaları için bekletelim

fırına koymadan önce yumurta sarısını üzerlerine sürelim ve pişirelim

fırından çıkınca temiz bir mutfak bezini ıslatıp açmaların üzerini örtelim,böyle daha yumuşak oluyor

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli