11 Aralık 2009 Cuma

Çerkez mantısı(haluj)









Mantı sevenler denesin diyorum,patatesli mantı gibi ve yapılışı daha basit.








Malzemeler:
3 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

İç malzemeler:

4-5 haşlanmış patates

1 soğan

tuz karabiber

Üzeri için:

tereyağ ve kırmızı toz biber

sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:

patateslerin kabukları soyulup, haşlanır

soğan yemeklik doğranır

biraz sıvıyağında veya zeytinyağında kavrulur

ezilmiş patatesler ve tuz,karabiber eklenip biraz daha kavrulur ve ılınmaya bırakılır

un ve tuzu bir kaba alalım

üzerine suyu azar azar ilave ederek yoğuralım

hamur mantı hamuru gibi sert olacak

üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlenmesi için bekletelim

hamuru 4-5 parçaya bölelim

her parçayı ,tezgahı unlamadan ,mantıdan biraz daha kalın açalım

bir bardak veya kapak ile yuvarlaklar çıkartalım

yuvarlakların üzerine patatesli içten koyarak resimde görüldüğü gibi kapatalım

kapattıklarımızı bir yağlı kağıt serili tepsiye birbine değmicek şekilde dizelim

diğer hamurlarda aynı işlemden geçtikten sonra bir tencede kaynayan suyun içine atıp pişirelim

üzerine önce tereyağlı kırmızı biber sonra sarımsaklı yoğurt gezdirelim

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli