11 Aralık 2009 Cuma

Güveçte tavuk















Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü

1 soğan

3 diş sarımsak

2 rendelenmiş domates

4 sivri biber

biraz sıvıyağ

isteğe göre mantarda olabilir

tuz,curry,kekik

1 büyük bardak rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:

tavukları küçük küçük doğrayalım

soğan , sarımsak ve biberleride yemeklik doğrayalım

kaşar hariç,malzemelerin hepsini bir kapta karıştıralım

küçük güveç kaplarına paylaştıralım

güveçleri 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim

fırından çıkarıp kaşarları üzerine koyup tekrar fırına koyalım

kaşarlar eriyince pilav eşliğinde servis yapabiliriz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli