9 Aralık 2009 Çarşamba

Tavuklu arpaşehriye çorbası





















Malzemeler:

1 tavuk göğsü veya budu

1 çaybardağı arpa şehriye

1 yumurta sarısı

1/2 limonsuyu

tuz

Hazırlanışı:

tavuğu güzelce yıkayıp bir tencerede 4-5 bardak suda haşlayalım

başka bir tencerede şehriyeleri ister kavuralım ister kavurmadan 2 bardak suda haşlayalım

haşlanmış tavukları didikleyelim ve tavuksuyu ile birlikte şehriyelere dökelim

bir kase'nin içinde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım

kaynayan çorbadan bir kaç kaşık yumurta sarısının içine karıştırıp onuda tencereye dökelim

tuzunuda ekledikten sonra servise hazırdır

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli