11 Aralık 2009 Cuma

zeytinyağlı yaprak sarması















Geçen gün salihliden babam geldi,e tabi her zamanki gibi elleride dolu geldi.Sağolsun annemde bu zeytinyağlı sarmaları yapmış.Benim kışlık konserve domateslerim,salçalarım,bahçeden toplanan biberler,patlıcanlar,biber turşuları,kendi bahçelerinden zeytinler,ayvalar ve annem birde ıspanaklı börek yapmış.
Malzemeler:
1/2 kg salamura yaprak

1 çaybardağı zeytinyağı

2 su bardağı yıkanmış pirinç

3 rendelenmiş domates

3 kurusoğan

nane, tuz

yenibahar,limon suyu,şeker,

kuşüzümü,dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

soğanları küçük küçük doğrayalım

zeytinyağında kavuralım

fıstıklarıda atıp birlikte kavuralım

kuşüzümlerini biraz sıcak suda bekletelim

pirinçleri ilave edelim,kavuralım

domatesleri ilave edip suyunu çekince

1 çaybardağı kadar sıcak su ilave edelim

kuş üzümünü ve baharatlarıda ilave edip

pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatalım

salamura yapraklarını kaynar suya batıralım 1-2 dakika sonra çıkaralım

yaprakları tek tek açalım ve damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tabağa yerleştirelim

pirinçten bir tatlı kaşığı kadar yaprağın içine koyalım ve kenarlarından katlayıp saralım

bir tencerenin dibine yaprakları serelim(böylece dibi tutmaz)

sarmaları tencerenin içine dizelim

üzerine 2 bardak kaynar su dökelim

yarım çaybardağıda zeytinyağı gezdirelim

kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 30 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli