11 Aralık 2009 Cuma

Fırında beşamelli ıspanak




Ispanağı birde böyle yapayım dedim,evdekilerden tam not aldım.
Malzemeler:

1 kg ıspanak

1 soğan

3 diş sarımsak

1/2 çaybardağı zeytinyağ

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

süt

1 yumurta

tuz karabiber

1 buçuk bardak kaşar rendesi

Hazırlanışı:
ıspanakların köklerinden kesip iyice yıkayalım ve doğrayalım

soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım

sarımsaklarıda doğrayıp ıspanaklar ile birlikte soğana ilave edip kavuralım

tuzunu ilave edelim

beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritelim

unu ilave edip iyice kavuralım

sütü azar azar ilave edip çırpma tel ile karıştıralım

muhallebi kıvama gelince ocağın altını kapatalım

tuz ve karabiberi ilave edelim

yumurtayı içine kıralım ve iyice çırpalım

kaşarın birazını sosa karıştıralım

ıspanağı ve sosun yarısından fazlasını ıspanağa ilave edelim ve karıştıralım

kalan sosu üzerine dökelim

üzerine kaşarı serpelim ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli