11 Aralık 2009 Cuma

Çamfıstıklı kuzu eti



Geçenlerde almanyadan gelen Holger arkadaşımız, bir akşamyemeğini kendisi yapmak istedi,bizde kırmadık onu.Kendisi mutfağa girdi ve çok güzel bir et yemeği oldu.Tekrar ellerine sağlık Holger.



Malzemeler:
1 buçuk kilo kuzu eti(biz kalabalık olduğumuz için bu kadarını kullandık)

5 kurusoğan

1 paket çamfıstı

sıvıyağ

tuz ve karabiber

2-3 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı:

ilk olarak soğanları yemeklik doğrayalım

sıvıyağda kavuralım

etleri ilave edelim ve suyunu salıp kendi suyunda pişecek

soya sosunu ilave edelim

tuz ve karabiberi ilave edelim,tuza dikkat,soya sosu tuzlu

başka bir yerde çamfıstıklarını kavuralım ve ete ilave edelim

etler iyice pişince servise hazırdır

Not:Etlere aslında ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılmış hurma ilave ediliyormuş,böylece çok farklı bir tat oluşuyormuş.O an evde olmadığı için hurmasız yaptı Holger.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli