20 Aralık 2009 Pazar

Pudingli elmalı turta














Uzun zamandır alman Pasta kitabıma bakmamıştım,sayfaları kurcalarken,kışın elmalı tarifler sevildiği için bu turtaya karar verdim.İçinde puding olduğu için kuru olmuyor,elma sevenler bir deneyin derim.
Malzemeler:(hamur için)
  • 1 çaybardağı yoğurt
  • 1/2 çaybardağı süt
  • 1 çaybardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 4 bardak un
  • 1 kabartma tozu
Puding için:
  • 1 paket vanilyalı puding
  • üzerinde yazan süt miktarından daha az süt(750 g yerine 600 g)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta beyazı

Üzeri için:
  • 6-7 büyük elma
  • 1 yemek kaşığı kayısı reçelinin sulu kısmından

Hazırlanışı:
  • Hamur için malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğurulur
  • bir büyük fırın tepsinin için yağlı kağıt serelim
  • hamuru merdane ile tepsiye göre açalım
  • pudingi süt ile pişirelim
  • ocaktan alınca bir yumurta sarısını içine hızlı katıp çırpalım
  • yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde kar haline gelinceye kadar çırpalım
  • yumurta beyazını pudingin içine yavaş yavaş karıştıralım
  • pudingi hamurun üzerine döküp üzerini düzeltelim
  • elmaları dörde bölüp soyalım
  • her bir parçayıda ince ince dilimleyelim
  • elma dilimlerinide pudingin üzerine balık sırtı gibi dizelim
  • 180 derelik fırında hamur pişesiye kadar pişirelim
  • fırından çıkınca 1 kaşık kayısı reçelini su ile inceltelim ve bir cezvenin içinde 1 taşım kaynatalım
  • bu karışımı elmaların üzerine sürelim
  • turtayı kesip soğuk servis edebilirsiniz

Afiyet olsun...

Not:ertesi gün daha güzel olduğu için 1 gün önceden yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli