Uzun zamandır alman Pasta kitabıma bakmamıştım,sayfaları kurcalarken,kışın elmalı tarifler sevildiği için bu turtaya karar verdim.İçinde puding olduğu için kuru olmuyor,elma sevenler bir deneyin derim.
Malzemeler:(hamur için)
- 1 çaybardağı yoğurt
- 1/2 çaybardağı süt
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 çimdik tuz
- 4 bardak un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilyalı puding
- üzerinde yazan süt miktarından daha az süt(750 g yerine 600 g)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yumurta beyazı
Üzeri için:
- 6-7 büyük elma
- 1 yemek kaşığı kayısı reçelinin sulu kısmından
Hazırlanışı:
- Hamur için malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğurulur
- bir büyük fırın tepsinin için yağlı kağıt serelim
- hamuru merdane ile tepsiye göre açalım
- pudingi süt ile pişirelim
- ocaktan alınca bir yumurta sarısını içine hızlı katıp çırpalım
- yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde kar haline gelinceye kadar çırpalım
- yumurta beyazını pudingin içine yavaş yavaş karıştıralım
- pudingi hamurun üzerine döküp üzerini düzeltelim
- elmaları dörde bölüp soyalım
- her bir parçayıda ince ince dilimleyelim
- elma dilimlerinide pudingin üzerine balık sırtı gibi dizelim
- 180 derelik fırında hamur pişesiye kadar pişirelim
- fırından çıkınca 1 kaşık kayısı reçelini su ile inceltelim ve bir cezvenin içinde 1 taşım kaynatalım
- bu karışımı elmaların üzerine sürelim
- turtayı kesip soğuk servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...
Not:ertesi gün daha güzel olduğu için 1 gün önceden yapılabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli