8 Aralık 2009 Salı

Zeytinyağlı barbunya

















Malzemeler:

1 kg barbunya

1 adet kurusoğan

2 adet havuç

2 rendelenmiş domates

1/2 çay bardağı zeytinyağı

tuz,1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:
soğanı yemeklik doğrayalım

havuçların kabuklarını soyup dilimleyelim

soğan ve havuçları zeytinyağında kavuralım

barbunyaların içlerini çıkaralım,soğanlara ekleyelim

domates rendesini ilave edelim

gerekirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz

tuz ve şekerini atalım

kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirelim

üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli