11 Aralık 2009 Cuma

İrmikli tatlı










Bu Tatlı da bizim favori tatlılarımızdan birisi. Yapması çok çabuk ve çok kolay, ayrıca lezzeti de bi o kadar güzel. Basit olması da şerbetinin pişirilmeden hazırlanmasından dolayıdır. Ayrıca gelinimiz Münevver, içine Limon kabuğu rendesi ve biraz hindistan cevizi rendesi de ilave ediyor, öyle de çok güzel oluyor.
Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

2 buçuk bardak un

1 kabartma tozu

Şerbeti için;



3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Hazırlanışı:
Hamur için malzemelerin hepsi yoğurulur

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.

Yağlanmış bir tepsiye dizilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya dek pişirilir.

Onlar pişerken şerbet için su ve şeker pişirilmeden eriyene kadar karıştırılır.

Fırından çıkan tatlıların üzerine dökülür.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli