12 Aralık 2009 Cumartesi

Fırında çıtır tavuk









Yine kayınvalideme yaptığım bir tavuk.Eşim tavuğu kızartmamı istemişti,çıtır olsun diye,bende ocağı kirletmek istemedim.Hem onun istediği gibi oldu,hemde mutfak kirlenmedi.Bunuda denemenizi tavsiye ederim.E tabi yine kayınvalideciğimden tam not aldım.
Malzemeler:

tavuk pirzolası veya but(miktarı kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz)

3-4 patates

1/2 çaybardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı curry

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

tuz,karabiber

1 çaykaşığı tozşeker

1 yemekkaşığı soya sosu

galeta unu

Hazırlanışı:

tavukları yıkayıp patatesler ile birlikte bir kaba alalım

kalan malzemeleri bir kasede karıştıralım

bu sosu tavukların üzerine dökelim ,iyice harmanlayalım

tavukları teker teker galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim

patatesleride aralarına yerleştirip fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli